4 Şubat 2020 Salı

Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır


Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır


Kegel egzersizi, vajinayı toparlamaya ve vajina kaslarının toparlanmasına yardımcı olur. Kegel egzersizi yapılırken bayanın ilk önce idrarını boşaltması gerekir. Aksi takdirde Kegel egzersizi fayda etmemektedir. Kişi idrarını yaptıktan sonra pelvik kaslarını yukarı kaldırarak 10 dakika bu şekilde durması gerekir. Her idrara çıkıldığı zaman Kegel egzersizi yapılabilir.

Kegel egzersizi son derece faydalı bir egzersizdir. En başta kişinin ilerleyen zamanlarda karşılaşacağı problemlerin önüne geçmektedir. Vajina genişlediği zaman idrar kaçırma problemi baş gösterir. Sonrasında ise cinsel isteğe olan heves azalır ve kişi hiç orgazm olamaz. Oysa Kegel egzersizi yapılığı zaman tüm bu sıkıntıların önüne geçilebilir.

Kegel Egzersizi Kimlere Uygulanır?


Hamile bayanlar, yeni doğum yapmış kadınlar ve ilişkiden zevk alamayan bayanlar Kegel egzersizi yapan bayanlar daha iyi bir cinsel hayat sürerler ve görünüm açısından da daha estetik bir görünüm ortaya çıkar. Bayanlar Kegel egzersizi yaparak daha rahat bir hayat sürebilirler. Kegel egzersizinin doğru yapılmadığı için cinsel terapi uzmanından yardım alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder