11 Şubat 2020 Salı

Sertleşme Problemi


Sertleşme Problemi


Sertleşme problemi, peniste ilişkiye girmek için yeteri kadar sertleşme olmamasıdır. Bu durum tekrarlandığı zaman artık bir rahatsızlık olarak bakılmaktadır. Sertleşme problemi hiçbir şekilde penisin sertleşmemesi ile de oluşabilir, ilişkinin bitmesine yakın sertliğini kaybetmesi olarak da ortaya çıkabilir. Sertleşme problemi her yaşta ortaya çıkabilir ancak ilerleyen yaşlarda yani 40’lı yaşların sonrasında daha çok meydana gelir.

İlerleyen yaşlarda daha çok fiziki şartlardan dolayı sertleşme meydana gelmez. Kalp hastalığı, diyabet rahatsızlığı ve diğer hastalıklar peniste sertleşme olmamasına yol açar. Genç yaşlarda da sertleşememe problemi görülebilir ancak bu yaşlarda genelde psikolojik sebeplerden dolayı peniste sertleşememe görülür. Ancak her ne sebepten olursa olsun sertleşme probleminin bir tedavisi vardır.

Sertleşme Problemi Tedavisi


Sertleşme problemi yaşayan kişilere genelde ilaç tedavisi uygulanır. Eğer peniste sertleşmeye engel fiziki bir etken varsa cerrahi yollar ile müdahale edilir fakat onun dışında düzenli ilaç kullanımı ve cinsel terapiler ile sertleşme problemi ortadan kaldırılır. Bunun için uzman bir ürolog hekim tarafından muayene edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder